1η Οκτωβρίου. Καλό Μήνα! Σοκολατένιες Μπάρες / Ψωμί/ Smoothie με κόκκινα φρούτα.

Οκτώβρης. Κυριακή βράδυ και πρωτομηνιά. Το πρωινό πέρασε πολύ όμορφα με φίλους και βόλτα στο ηλιόλουστο Λουξεμβούργο. Είναι πολύ όμορφα όταν έχει ήλιο! Όλα φωτείζονται και παίρνουν χρώμα… τα λουλούδια..τα δέντρα..!

img_7519.jpg
Νομίζω να σας  έπεισα..!

Τις Κυριακές μ’ αρέσει επίσης να λιώνω στον καναπέ και στις τηλεοπτικές σειρές!!Να ”κρασάρω” που λέει και ο φίλος Αλέξανδρος!  Βέβαια, μέτα την Κυριακή ξημερώνει Δευτέρα… που ποτέ δεν συμπάθησα …
Και επειδή ο χρόνος τρέχει μες την εβδομάδα… είπα να κάνω μια μικρή προεργασία στην κουζίνα μου!Κάποιες φορές είναι τρομακτικό αν σκεφτώ πόσες ώρες περνάω στην κουζίνα του σπιτιού μας!! Όσο ανω κάτω και να την κάνω.. η μαγειρική με ηρεμεί τις περισσότερες φορές, λειτουργεί σας αγχωλυτικό νομίζω…Απασχολέι το μυαλό μου ας πόυμε.

Προχωράω λοιπόν κατεθείαν στο μενού!

Συνταγή από Delisously Ella with Friends:

Smoothie  με κοκκινα φρούτα του δασους:

Υλικά:
– χυμός από 2 πορτοκάλια ( το στύβω στο χέρι με ένα πιρούνι ή σε λεμονοστύφτη)
– 150 γρ  frozen mixed berries
– 100 ml γάλα αμυγδάλου
– 1/2  κ.γ μέλι (μπορεί και λίγο παραπάνω)

Βάζω όλα τα υλικά στο blender και χτυπάω για μερικά δευτερόλεπτα… Σερβίρω σε 2 μικρά ποτήρια και έχω ένα υπέροχο afternoon snack / drink.( φωτό την επόμενη φορά).


IMG_7673
Κυριακή χωρίς φρέσκο ψωμάκι με μαρμελάδα ή μέλι.. δεν λέει..! To  πιο αφράτο σπιτικό ψωμί που έχω φάει… το φτιάχνει η φίλη μου Νάντια. Αλλάααα… ακόμα περιμένω την συνταγή! Μέχρι τότε.. σας συστήνω το αφράτο ψωμι  απο την αγαπημενη Σοφία. Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή, προτείνω να το βάλετε στο πρόγραμα για το άσπρο ψωμί. Είναι σούπερ!

 

IMG_7671

 

Και αφού είναι ζεστό.. αλέιψτε το με αυτό το πατέ Πιπεριάς Φλωρίνης !Πρέπει να το δοκιμάσετε… είναι πεντανόστιμο και πάει με όλα. Σκέτο,  στο ψωμί… μέσα σε τορτίγια…. με τυρί ! Και το χρώμα… υπέροχο!!

 

 

 

 

Δεν παράλειψα και  σοκολατένιες μπάρες με Super Food.. για τις δύσκολες ώρες! Κάποια υλικά δεν τα είχα… οπότε έκανα μερικές μικρές παραλλαγές με ότι ήταν διαθέσιμο στα ντουλάπια. Το αποτέλεσμα… ήτανε τέλειο!! Πως να το περιγράψω… είναι σαν να τρως σοκολάτα…. εκείνα τα βραχάκια με τα αμυγδαλα…αλλά και με τόσες υπερτροφές extra.. και χωρίς ζάχαρη!!

Σοκολατένιες Μπάρες :

Υλικά:

20 γρ ψιλοκκομένους χουρμάδες ( Medjool dates)
25 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
20 γρ κάσιους
20 γρ goji berries
20 gr ινδοκάρυδο
30 γρ νιφάδες βρώμης
80 γρ κακάο
150 γρ Λάδι καρύδας λιωμένο
1 κ.γ υγρή βανίλια
2.κγ υγρή στέβια με αναλογία 1/5 ( 100 σταγόνες)
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.. Στρώνω λαδόκολλα σε ενα μικρό ταψάκι για να έχουν πάχος οι μπάρες μας. ( 15 χ 15 περίπου ). Ρίχνω το μείγμα μου απο πάνω, πασπαλίζω με σουσάμι  και παγώνω στο ψυγείο. Κόβω σε τετράγωνα κομματια ή σε μικρές μπάρες .

 

 

 


Όλα είναι γευστικά υπέροχα. Άλλωστε και αυτός είναι ο σκοπός του blog. Να προτείνω δοκιμασμένες συνταγές  που έχω φτιάξει πάνω από μια φορά και τρώγονται!!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε!!

 

Leave a comment