I love Sundays- Δοκιμάζουμε Μπάρες με ξηρούς καρπούς από το Sofeto.gr

Good morning!! Ελπίζω να απολαμβάνετε την Κυριακή σας!

Λοιπόν, έχω πάθει εμμονή με τις μπάρες… βλέπεις είναι κάτι που σου δίνει ενέργεια γρήγορα  ”and helps you keen going”.!!
H συνταγή εινα απο την sofia sofeto και την συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Κάντε την και θα με θυμηθείτε!! Είναι η τρίτη φορά που την φτιάχνω…  Οι παραλαγγές που εκανα ήταν μικρές ώστε να χρησιμοποιήσω super food που είχα στο ντουλάπι!

 Μπαρες… ξανά!

Υλικα:
30 γρ ηλιόσποροι
30 γρ κολοκυθόσπορι
40 γρ λιναρόσποροι
40 γρ κινόα
40 γρ σουσάμι
50 γρ βρώμη
110 γρ φιλέ αμυγδάλου
60 γρ σταφίδες
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1κ.γ κανέλλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
15 γρ  κρυσταλική στέβια 1:2
Σιροπάκι: 75 γρ μέλι διαλυμένο σε 30 γρ νερό
40 γρ ταχίνι
10 γρ ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Πανεύκολη!! Απλά ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ.

Μετά.. σε μια λαμαρίνα, απλώνουμε το μέιγμα μας πάνω σε λαδόκολλα. Πιέζουμε με ένα κουτάκι για μερικά δευτερόλεπτα.  Μετά, βάζουμε μια δευτερη λαδόκολλά πάνω απο το μείγμα μας και με ένα πλάστη ρολάρουμε. Το πιέζουμε  τό όσο ώστε να ”κολλήσει” καλά. Δεν θελουμε να γινει πολύ λεπτό το ”φύλο μας”. Κοβουμε σε κομματια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 140  για 30 λεπτα περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

 


Σημείωση :
1 .Μπορεί να χρειαστεί να τις σκεπάσετε με αλουμινοχαρτο για να μην αρπάξουν.

2.  Αντί για ηλιόσπορους, εβαλα chia seeds και περισσότερο λιναρόσπορο.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s