Γιουβερλακια

Τα γιουβερλάκια είναι μαμαδίστικο φαγητό!!Στην Κρήτη συνήθως δεν τα αβγοκόβουμε κ η δικιά μου μαμά τα σερβίρει με τηγανητές πατάτες! Εδώ έχω βάλει πατάτες και καρότο στην σούπα!

Υλικά για το μέιγμα γιουβερλάκια:

1/2 κιλό κιμά

1 φλυτζανάκι ρύζι

1,5 φλυτζανάκι νερό

δύσμο

μαιντανό

αλάτι , πιπέρι και τριμμένο σκόρδο

Προαιρετικά 1 τριμμένο καρότο, πατάτες και καρότα ψιλοκομμένα για να τα προσθέσουμε στην σούπα

Για το αβγολέμονο:

χυμό από 1 λεμόνι

1 ΚΣ κοφτή κορν φλάουρ

1 κρόκο αβγού

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά πολύ καλά! Μέχρι να ασπρίσει. Εδώ πρόσθεσα και ένα τριμμένο καρρότο. Προσθέστε στο κιμά και 1 – 1,5 φλυτζανάκι νερό! Θέλουμε να είναι αφράτος ο κιμάς μας! Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ρίχνουμε 1,5 με 2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε μέσα ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο σε φέτες. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα προσθέτουμε και αυτά.

Συνεχίζουμε με τα γιουβερλάκια. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Για το αβγολέμονο: ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουερ και έπειτα διαλύουμε το αβγό. Πέρνουμε απο την κατσαρόλα λίγο λίγο ζωμό και το προσθέτουμε στο αβγολέμονο ανακατεύωντας συνέχεια!! Παίρνουμε μπόλικο ζωμό και συνεχίζουμε τη διαδικασία.
Ρίχνουμε το μέιγμα του αβγολέμονου στην κατσαρόλα με τα γιουβερλάκια και ανακατεύουμε / στριφογυρίζουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην μας κόψει! αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα να πάρει βράση!

Σερβίρουμε ζεστά!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s