Κιμάς bolognese στην χύτρα ταχύτητας!

on

E76EBA35-4888-4DEB-87AC-32DF9AE90287

καιρό έχω να ποστάρω! βλέπεις τώρα ασχολούμαι με καινούργιο χόμπυ!! την ραπτική , όπου μου χει πάρει τα μυαλά!!.
Μακαρόνια με κιμά σήμερα , κλασσικό Κυριακάτικο φαγητό για μερικούς!!

Αλλά με τι κιμά?!! με λαχανικά… και στην χύτρα ! Γίνεται λουκούμι! δοκιμάστε το!!

Υλικά:

3 ΚΣ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρόττο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά μικρή Φλωρίνης
1 δάφνη
500 γρ κιμά

80 μλ κρασί
1 κονκασέ
120 μλ ζωμό λαχανικών (εγώ βαζώ νερό και 1/2 κύβο)
1 κγ ρίγανη
1 κγ βασιλικό

1 πακέτο σπαγγέτι της επιλογής σας!

Εκτέλεση:

Χοντροκόβω τα λαχανικά και τα περνάω από το διαβολάκι.

Βάζω στην χύτρα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα λαχανικά μαζί με την δάφνη για 3/4 λεπτά.

5DEA39F2-3DF8-40A4-BB7E-56192FD9504E
Προσθέτω  το κιμα και ανακατεύω.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
2EEFBF46-1916-46FB-9540-009ED24F15F8
Προσθέτω την ντοματάδα και το νερό.
Κλείνω το καπάκι της χύτρας και  περιμένω να ανεβάσει πίεση. Χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας και  και  μαγειρευώ στο πρόγραμμα για κρέας για περίπου 20 λεπτά . (ελέχγουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες κάθε χύτρας !). Στην δικιά μου χύτρα η βαλδίδα πρέπει να αναίβει στην κόκκινη ένδειξη και να έχει τουλάχισυτον 1/4 λίτρου υγρά μέσα.

Μερικά λεπτά πριν να είνια έτοιμος ο κιμάς, βράζουμε τα μακαρόνια!! Εγώ συνήθω δεν αποσυμπιέζω την βαλβίδα! την αφήνω να καταίβει μόνη της! Ο κιμάς, γίνεται πολύ μαλακος και σε μικρα μικρα κομμάτια , και τον σερβίρω με τρυπητή κουτάλα ! LOL

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με κιμά, μπόλικη σάλτσα και τυράκι τριμμένο!!

καλή όρεξη!!

πηγή:
https://www.justonecookbook.com/pressure-cooker-spaghetti-bolognese/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s