Φασολάδα στην χύτρα.

 

Μεγάλη ανακάλυψη η χύτρα!! Στο τσάκ μπάμ το φαγητό!!! Νομίζω ότι από τότε που την πήραμε… μαγειρεύω πιο συχνά όσπρια… ρεθυθια σε λιγότερο από 30 λεπτά!!!

0949500C-4259-49A4-9546-9E5F7819FE58.jpeg

Υλικά:

500 γρ φασόλια ψιλά μουλιασμένα αποβραδίς με 1 κγ αλάτι
200 γρ σελινόριζα ψιλοκομμένη σε κυβους
2 καρότα  κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ξερό θυμάρι
1 με 1/2 συσκευασία Pummaro (γούστα είναι αυτά!)
1 ΚΣ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
μια πρέζα μπούκοβο.

 

Εκτέλεση:

Πολύ απλη! Αρχικά ξεπλένω και σουρώνω τα φασόλια μου.
Τσιγαρίζω στην χύτρα το κρεμμύδι με το λάδι και το σκόρδο.

Πρόσθετω την ντομάτα  και τα φασόλια.

Σκεπάζω με αρκετό νερό! 2 με 3 δάκτυλα πάνω από τα φασόλια. 1,5 με 2 λίτρα περίπου είναι οκ!

(Ακολουθώ της οδηγίες της χύτρας μου ΠΑΝΤΑ)

Σφραγγίζω και μαγειρεύω για 25 λεπτά περίπου*.  Αφαιρώ από την φωτιά,δεν αποσυμπιέζω αλλά αφήνω να πέσει από μόνη της η βαλβίδα.

*κάθε χύτρα είναι διαφορετική,  εγώ τα έψησα για 45 λεπτα, αγνοώντας τον προτεινόμενο χρόνο στο βιβλιαράκι της χύτρας μου, και βγήκανε παραβρασμένα… Καλύτερα να δοκιμάσουμε και να τα βράσουμε λίγο ακόμα αν χρειαστεί!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s