Γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αρωματισμένο με πικραμύγδαλο.

Καλό φθινόπωρο!! Γυρίσαμε σιγά- σιγά στην βάση μας. Αρκετό άγχος πίσω στην δουλειά… αλλά το παλεύουμε ακόμα!!
Πρόσφατα δοκίμασα βύσσινο με πικραμύγδαλο… και ενθουσιάστηκα! Οπως καταλαβαίνετε… έπρεπε να το φτιάξω και εγώ!! Εδώ δεν βρίσκω φρέσκα βύσσινα, βρήκα όμως κατεψυγμένο… και καθαρισμένο. Μια χαρά ήτανε!!
Αντί για το κλασσικό 1:1 φρούτο ζάχαρη ,  έβαλα λίγο λιγοτερη ζάχαρη. 3/4 του φρούτου. Δηλαδή για 1 κιλό φρούτο χρησιμοποιούμε 750 γρ ζάχαρη

Υλικά:

600 γρ κατεψυγμένο βύσσινο
450 γρ ζάχαρη βιολογική
1 -2 κγ χυμό λεμονιού
άρωμα πικραμύγδαλο

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά και άνετη κατσαρόλα ρίχνω το κατεψυγμένο φρούτο και την ζάχαρη από πάνω. Αφήνω περίπου για 5 ώρες στο ψυγείο ώστε να ξεπαγώσει το φρούτο και ταυτόχρονα να λιώσει η ζάχαρη.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 15 λεπτά περίπου. Στην αρχή έχω δυνατή φωτιά, μόλις πάρει βράση χαμηλώνω. Ξαφρίζω όποτε χρειάζεται.

byssino

Μετά τα 15 λεπτά βράσιμο, αφήνω να κρυώσει τελείως το γλυκό μου. (Μπορώ να το τελειώσω και την επομένη).  Αρωματίζω με 4-5 σταγόνες πικραμύγδαλο, ξαναβράζω και δένω το σιρόπι ( χωρίς καπάκι). Το σιρόπι δένει στους 105 βαθμούς ή όταν δένει κόμπο. (στάζει στο νύχι μας και δεν απλώνει). Ρίχνουμε το λεμονάκι, ανακινώ την κατασαρόλα και βγάζω από την φωτιά.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια (τα εχουμε βάλει στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 150 βαθμους) , κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα. Εγώ κονσερβοποίησα ενα μικρό βαζάκι, και γέμισα ενα μισό ακόμα που το καταναλώνουμε τώρα  ( Τελειο με παγωτό βανίλια!!)

επειδή το φρούτο μου ήτανε κατεψυγμένο δεν έβαλα σταγόνα νερό!! Στο φρέσκο, παλι πολύ λίγο θα εβαζα (πχ 1/2 με 1 ποτηράκι της ρακης).

viber_image_2019-09-05_09-55-11.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s