Εκμέκ ή μιλφέιγ ή… όπως το θές!

Αυτή η κρέμα… είναι υπέροχη και είναi από τον Βαγγέλη Δρίσκα  , απλά την αρωμάτισα λίγο παραπάνω. Η original version για την παρακάτω συνταγή είναι από το Lovefood

Κρέμα

750 μλ γαλα

4 ΚΣ κόρν φλαουρ

3 αυγά χτυπημένα

3 ΚΣ 1/2 στεβια γεμάτες ή 6 ΚΣ ζάχαρη

50 γρ  σιρόπι αγαύης

βανιλια

1/2 κγ ανθόνερο!

Βάση:

Φρυγανιές

Ι πρέζα κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο προαιρετικά

Σιρόπι: 1 ,5 κούπα νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη

1 δάκρυ μαστίχα

Για ατομικό σερβίρισμα σε ποτήρι:

EKTEΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζω την κρεμα. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ,  προσθέτω όλα τα υλικά της κρέμας  αφού πρώτα χτυπήσω τα αυγά με την στέβια. Ανακατεύω καλά και συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα  μου. Στο τέλος αρωματίζω με το ανθόνερο (όχι από την αρχή για να μην χάσει το άρωμα του). Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.  Σκεπάζω με ζελατίνη για να μην κάνει κρούστα
  2. . Ετοιμάζω το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βραζω την ζάχαρη με το νερό και το δάκρυ μαστίχας για 5/ 10 λεπτά!
  3. . Στρώνω τις φρυγανιές στο πυρέξ και περιχύνω με το σιρόπι μου! Αφού το πιεί, πασπαλίζω με την κανέλλα. Στρώνω την κρέμα μου.
  4. . Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.  Στρώνω από πάνω. Πασπαλίζουμε με  φιλέ αμυγδάλου, φυστίκη αιγίνης ή ο,τι μας αρέσει!

Μου περίσσεψε λίγη κρέμα και την επομένη… βουαλά!  εκανα ενα γλυκάκι στο ποτήρι με τις εξης στρώσεις : Μπισκοτα βουτύρου θρυμματισμένα – κρέμα βανίλια- σαντιγύ!!

Νομίζω υπάρχουν πολλές παραλλαγες. (με μπισκότα, με σφολιάτα αφού την ψήσετε πρώτα, με μπισκότα για μιλφείγ κτλ..) διαλέξτε την δική σας!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s