Κάτι ψήνεται…Αμαρέτο!!

Καιρό έχουμε να τα πούμε!! Αρκετή δουλίτσα… μετακομίσαμε κιόλας.. οπότε όλο με δουλειές του σπιτιού καταπιάνομαι!!!

Το συγκεκριμένο λικέρ το έφτιαξα πριν 3 χρόνια με δέσπολες από την Κρήτη. Ακόμα θυμάμαι την μάνα μου που με ” κορόιδευε” που μαζευα τα κοκούτσια για να τα πάρω μαζί μου στο Λουξεμβουργο!!  Μετά έκανα μια παραλλαγή με Ιταλική γράπα αντί για βότκα και κουκούτσια από βερίκοκα… αλλά καμία σχέση!!! Το λικέρ από δέσπολα έχει απίστευτο άρωμα… και πίνεται πολύ ευχάριστα!

Ξαναγύρισα λοιπόν στην αρχική συνταγή, από το blog της Μαρίνας με  πολύ μικρές παραλλαγές!

Υλικά:

1/5 λίτρο βόκτα καλής ποιότητας
22 κουκούτσια από δέσπολα
Καθάρισα τα δέσπολα μου, και φούρνισα τα κουκούτσια για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς! Τα ξεφλούδισα και τα έριξα σε ένα μπουκάλι! Πρόσθεσα και 2/3 αμυγδαλάκια από  κουκουτσια από βερίκοκα!
Θα αφήσουμε σε σκιερό  μέρος για 3 μήνες!! Και μετά θα ενώσουμε με σιρόπι!!

IMG_2639.jpg

Ξεκινήστε και το τελείωνουμε μαζί!!! Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πόσο πυκνό θα κάνω το σιρόπι μου!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s