Φρέσκα ζυμαρικά.

viber image 2019-05-09 , 14.27.50

 

Για 3 μερίδες ζυμαρικά

Υλικά:

  • 150 γρ σιμιγδάλι
  • 150 γρ αλεύρι ( εβάλα μισό λευκό τύπου 00 και μισό ολικής)
  • 3 αυγά μεγάλα

για καθε 100 γρ αλεύρα, υπολογίζουμε 1 αυγό μεγάλο

Εκτέλεση:

Στον αρτοπαρασκευαστή, προσθέτω τα αυγά και τα άλευρα. Βαζω το πρόγραμμα για τα ζυμαρικά (15 λεπτά). Ουτε  αλάτι ούτε λάδι! Αν η ζυμη είναι στεγνή, προσθέτουμε 1 ΚΣ κάθε φορά και παρατηρουμε το ζύμωμα. Το θέλουμε μαλακό και ελαστικό. Να μην κολλάει στα χέρια.

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για  μερικά λεπτά.  Ανοίγουμε σε μηχανή ζυμαρικών.

Αλευρώνουμε τον παγκο μας.  Κόβω ένα κομμάτι ζυμάρι (μεγεθος μικρού πορτοκαλιού). Το περνάώ από το Ν0.  Αλευρώνω το φύλο και στις 2 πλευρές , το διπλώνω στην μέση και το ξαναπερνάω απο το Ν0 2-3 φορές ακόμα.

Αφού σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο φύλο,  συνεχίζω το άνοιγμα μέχρι το Ν5. (Αν το φύλο μου βγαίνει μακρύ , το κόβω στην μέση για να διευκολύνω το άνοιγμα)

viber image 2019-05-09 , 14.27.50

Περνάω από το κοπίδι για χυλοπιτες..  Τις ”μαζεύω” σε ένα κοντάρι όπως βγαίνουνε, ή σε ειδικό εξάρτημα για μακαρόνια

Βράζουμε αλατισμένο νερο, και βράζουμε τις ταλιατέλες για 4 λεπτά περίπου!
Φτιάχνουμε και μια σπιτική σάλτσα… και απολαμβάνουμε!!!

Εμεις τα φάγαμε με  καπνιστό σολωμό !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s