Πάσχα 2019 !

IMG_5501

‘Αργησα αλλά τα κατάφερα!! Μιά δόση έκανα! Χώρισα την ζύμη μου στα 2,  και έκανα … ένα τσουρεκάκι και καλλιτσουνάκια ανεβατά (ετοίμασα μόνο την γέμιση)!

Με ταλαιπώρησε αυτό το τσουρέκι.. πολλές ώρες αναμονής αλλά άξιξε τον κόπο!!

 

Οι φετινές μου αλλαγές :

Ξεκούρασα όοολη την νύχτα την ζύμη μου στο ψυγείο! Επλασα το τσουρέκι μου και το άφησα να φουσκώσει πολύ πολύ!! Τέντα ήτανε!! χαχα

Μικρά μυστικά!:

– Ξεκούραση ζύμης πολλές ώρες! Οοοολο το βράδυ στο ψυγείο! Μετά την άφησα να έρθει σε θερομοκρασία δωματίου.. έπλασα, άφησα να ξαναφουσκώσει… και έψησα.

– Χτυπήστε πολύ καλά την ζύμη!! Να γίνει σαν τσίχλα!!

-Σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα ζεστό όπως βγαίνει το τσουρέκι μας από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει!

Βγήκε πάρα μα πάρα πολύ αρωματικό και αφράτο!!!!

IMG_5501

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s