Cheesecake Φράουλα, χωρίς ζάχαρη

Το αγαπώ αυτό το cheesecake! όσες φορές και να προσπαθούσα όμως… πάντα αποτυχία!!! Μία το μπισκότο… μία η κρέμα… κάτι πήγαινε λάθος!!Αυτήν όμως την φορά…. όλα πήγαν καλά!! Αδερφέ στο αφιερώνω αυτό το γλυκό.. και φυσικά στο χρωστάω..

Άντε να γλυκαθούμε λίγο την Δευτέρα, που δεν είναι κ η πιο αγαπημένη μέρα μου!!!

Υλικά:

Για την βάση:
250 γρ digestive χωρίς ζάχαρη
100 γρ βούτυρο λιωμένο (καλής ποιότητας)

1 συσκευασία Philadelphia light
1 κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
Μερικές σταγόνες λεμόνι (1κ.γ)
8 γρ στεβια αναλογια 1/4 (προαιρετικά)
 1 συσκευασία Φρουί ζελέ ανανά χωρις ζάχαρη διαλυμενο σε 250 μλ ζεστό νερό (το μισό υγρό δηλαδή από αυτό που λέει στις οδηγίες)

1 συσκευασία μαρμελάδα της αρεσκείας σας χωρίς ζάχαρη. (πλέον κυκλοφορούν αρκετές στο εμπόριο ). Αν δεν βρείτε, πάρτε μια καλή μαρμελάδα βιολογική .

Εκτέλεση:

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ενα βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέουμε να πάει παντού.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια βάση με αποσπώμενο τσέρκι (ή σε ο,τι άλλο διαθέσιμο σκεύος έχουμε). Πιέζουμε με το πίσω μέρος ενος κουταλιού ώστε να στρωθούνε καλά στο ταψάκι μου. Ψήνω για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα. Το ψήσιμο δεν είνια απαραίτητο. 🙂

Για την κρέμα: Χτυπάω το τυρί κρέμα με το λεμόνι και την στέβια, στην συνέχει προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος και χτυπάω μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μου. Θέλουμε να μας δώσει όγκο και να μοιάζει με μια πολύ ελαφρια σαντιγύ. Αν το φοβάστε, χτυπήστε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και μετά ενώστε με το μείγμα κρέμας τυριού!

Όταν έχει σφίξει λίγο η κρέμα μας, προσθέτουμε και το κρυο (υγρό ακόμα) ζελέ. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες! Μόλις σφίξει η κρέμα μας απλώνουμε την μαρμελάδα μας.1/3 της συσκευασίας είναι υπεραρκετό κατά την γνώμη μου. Την βάζουμε σε ενα μπολάκι και την ανακατεύουμε ελαφρως προσθέτωντας 1 με 2 ΚΣ νερό αν είναι σφικτή. Παγώνουμε και μετά απολαμβάνουμε!!!

Tip: Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πρίν το σερβίρετε. 20 λεπτάκια εκτός ψυγείου κάνουν την διαφορά!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s