Καλή Χρονιά! 2019

on

Καλημέρα και καλή χρονιά!! Είμαστε κιολας σχεδόν μια εβδομάδα μετά την πρωτοχρονιά!.
Πολύ φαγητό… πολύ σπατάλη και πολύ κατανάλωση θα ελεγα. Γουρουνιές κοινώς!! Για άλλη μια χρονιά φυσικά και ΔΕΝ κέρδισα το φλουρί (ως συνήθως). Αλλά δε πειράζει!! δε πτοούμαι καθόλου!!

Το Πρωτοχρονιάτικο μενού μας είχε:

Φοβερό κότσι ψημένο στο φούρνο από την Αργυρώ – δοκιμάστε το

Βασιλόπιτα απο το Σοφέτο – δοκιμάστε την!

Σαλάτα, κρητικό πιλάφι…. καλλιτσουνάκια (εννοείται δοκιμάστε τα) και πολλά άλλα μεζεδάκια όπως στα περισότερα σπίτια!!

Στις πατάτες λοιπόν για το κρέας έβαλα και λίγο κυδωνάκι. Το υπολλοιπο, επειδή λυπόμουνα να το πετάξω… το έκανα μαρμελάδα!! Και είναι ΤΕΛΕΙΑ, η καλύτερη που έχω φάει!! 1 βαζάκι βγήκε !!

@AngelasKitchenDiary

Υλικά :

  • 1 κυδώνι
  • ζάχαρη για μαρμελάδα (GelFix 2:1)
  • 120 ml νερό
  • 1/4 κ.γ φυσική βανίλια
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθάρισα το κυδώνι μου , έβγαλα και τα κουκούτσια και το ψιλοέκοψα σε μικρά κομμάτια. Το ζύγισα και έβάλα την αντίστοιχη ζάχαρη!

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή μας και επιλέγουμε το πρόγραμμα για μαρμελάδες!
Αυτό ήταν! Οταν ετοιμάστηκε την έριξα σε ένα μπολ, πολτοποιήσα με ένα μπλεντερ χειρός… και την έκλεισα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι*! Αναποδογύρισα και άφησα να κρυώσει!! Δεν άντεξα όμως!! την επόμενη μέρα το ξεσφράγισα για να το φάμε με το πρωινό μας!!

( * το έβαλα στο φούρνο με το καπάκι του αφού το ξέπλυνα με ζεστό νερό για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.) Καλό είναι το βαζάκι μας να είναι ζεστό όταν βαζουμε την μαρμελάδα!

@Angelas Kitchen diary

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s