Gingerbread cookies (Χριστουγεννιάτικα μπισκότα)

Μοσχοβολάει το σπίτι!! αν δεν σας αρέσουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δοκιμάστε τα ΑΠΟΛΥΤΑ Χριστουγενιάτικα/ γιορτινά μπισκότα!!

Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Χαρά!!!

Η συνταγή είναι από εδώ: https://amyshealthybaking.com/blog/2016/12/04/the-ultimate-healthy-gingerbread-cookies/comment-page-3/#comment-642644

ΥΛΙΚΑ:

Μείγμα 1:

  • 165 gr αλεύρι ζέας
  • 3/4 κ.γ corn flour
  • 1/4 κ.γ baking powder
  • 1 1/2 κ.γ τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ αλάτι

Μείγμα 2 :

  • 2 Κ. Σ (28 γρ.) Αλατισμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας, λιώμένο και ελαφρά παγωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κ.γ κχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) μελάσσα ή σιρόπι χουρμάδων ή μέλι
  • 1 κ.γ υγρή stevia

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα υλικά για το μείγμα 1  

Σε ένα άλλο μπωλ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το αυγό με το βούτυρο και την βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά και την μελάσσα. Προσθέτουμε το αλεύρι μας κ ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την ζύμη σε 1 λαδόκολλα και σχηματίζουμε ένα ορθωγόνιο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ωρα

Ανοίγουμε το φύλλο μας ανάμεσα στις λαδόκολλες όσο λεπτό ή χοντρό το θέλουμε. (3 με 4 εκατοστά πάχος είνια καλά). Κόβουμε σχεδιάκια και βάζουμε τα μπισκοτάκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα!

Ψήνουμε με προθερμασμένο στους 160 φούρνο για τουλάχιστον 10 λεπτά! Τα θέλουμε τραγανάα!!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά, πριν τα τοποθετήσουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως ! Οταν βγούν από το φούρνο θα είναι μαλακά ακόμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s