Κουραμπιέδες Vol 2.

IMG_3767

Καλησπέρα , καλησπέρα !!

Ετοιμαζόμαστε για τις  γιορτες?  εμεις πάντως ανυπομονούμε !!!

Λοιπόν περνάω στα κουραμπιεδάκια μου!!

Είναι νόστιμα μην τα βλέπατε έτσι μελαχρινά!!

Υλικά:

140 γρ βούτυρο (έβαλα αγελάδος και αιγοπρόβειο)
30 γρ στέβια
4 σταγόνες πικραμύγδαλο
1 βανίλια
1 κ.γ ανθόνερο
3 κ.γ κονιάκ

50 γρ πούδρα αμυγδάλου
περίπου  250 γρ αλεύρι ( 100 γρ ολικής, 150 γρ  γ.ο.χ)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100 γρ αμυγδάλου ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα ( 10 -12 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς)

Εκτέλεση:

Στο διαβολάκι, κάνουμε 50 γρ αμυγδάλου πούδρα. Τα βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω τα αλεύρια μου με το μπείκιν.

Στο ίδιο διαβολάκι χτυπάω το βούτυρο με την στέβια μεχρί να γίνει κρέμα!
Μετά προσθέτω τα αρωματικά μου και ανακατεύω ξανά.

Σε ένα  μεγάλο μπωλ ρίχνω την βουτυρόκρεμα, και προσθέτω  την πούδρα αμυγδάλου. Ανακατεύω και σιγά σιγά προσθέτω και το αλεύρι μου . Μέσα και τα αμύγδαλα μας!
Η ζύμη μας θα θρουλίζει , θα ναι σαν βρεγμένη άμμος.  Ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι.

IMG_3764.jpg

Φτιάχνουμε κουραμπιεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα σφίγγουμε με τα χέρια μας να ”κολλήσει”  η ζύμη μας.

IMG_3765.jpg

Πιέζουμε  με το δάκτυλο μας στην κορυφή το κάθε κουραμπιέ. Τα στρώνουμε σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλα στο ταψί. Μην του ακουμπήσετε καθόλου!!!

Πασπαλίζουμε με άχνη… και στρώνουμε στην πιατέλα μας!!
Και του χρόνου με υγεία!!!

IMG_3766

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s