Μαρμελάδα λεμόνι

img_1182.jpg

Αυτή η μαρμελάδα φτιάχτηκε με λεμόνια που ταξίδεψαν  από Ελλάδα!!  Καλοί μας φίλοι φέρανε μπολικα λεμονάκια για να γεμίσουν τις βαλίτσες σου!! Είπα λοιπόν να δοκιμάζω μαρμελάδα! Την έκανα με ζάχαρη όμως γιατί φοβόμουνα για το αποτέλεμσα. Κάποια στιγμή θα την επιχειρήσω και με στέβια και θα επανέλθω με εντυπώσεις!!

Υλικά:

3 λεμόνια ακερωτα και βιολογικά
Λίγο τζίντζερ
Ζάχαρη για μαρμελάδες με αναλογία 1/3.

Η τέλεια μαρμελάδα λεμόνι!!

Λοιπόν, το μυστικό είνια να ξεπικρίσουμε καλά τα λεμόνια.

Τα εκοψα στα 4 και μετά σε μισοφέγγαρα, σε αρκετά λεπτές φετούλες.Τα έριξα σε μια κατσαρόλα νερό για ένα βράδυ .

Την επόμενη μέρα, ζέστανα την κατσαρόλα για 2 -3 λεπτά και μετά έσβησα το μάτι. Ισα που να ζεσταθεί το νερό! Δεν θέλουμε να βράσει!
Αφησα τα λεμόνια στο ίδιο νερό για ένα βράδυ ακόμα! Γύρισα απ΄την δουλειά και αργά το απογευματάκι ετοίμασα την μαρμελάδα μου!

IMG_1181

Εχυσα το νερό απο την κατσαρόλα και ζύγισα το  φρούτο. 3 λεμόνια  εβαλα!Χρησιμοποίησα ζάχαρη για μαρμελάδες με αναλογία 1:3.  Η ζάχαρη μου δηλαδή ήτανε το 1/3 του φρούτου.

Τα έριξα ολα στον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για μαρμελάδες… Πρόσθεσα  και λίγο τζίντζερ για άρωμα…   Έγινε πολύ πολύ ωραία!! Μύριζει λεμονάδα!!

Δοκιμάστε την!!

fullsizeoutput_1ea6

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s