Μπανόφι, Angela’s edition!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Λοιπόν αυτη , η συνταγή ”βγήκε” το Πάσχα στην Κρήτη! Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο ιδιαίτερο λόγω της ημέρας!! Είχαμε πολλες μπανάνες και μου μπήκε η ιδέα για banoffe. Λόγω της ημέρας χρησιμοποιήσαμε ότι είχαμε διαθέσιμο στο σπίτι. Για την βάση χρησιμοποιήσαμε πασχαλινά κουλουράκια,  και φτιάξαμε καραμέλα με  γάλα και άσπρη ζάχαρη… ( το ξέρω δεν είνια ιδανικο… αλλά αυτά είχαμε) . Για σαντυγί… αφού τα μαγαζιά ήταν κλειστά, χρησιμοποιήσαμε  φρέσκο και ντόπιο ανθότυρο! Δοκίμασα και cheesecake με ανθότυρο και ήτανε πολύ ωραίο! Καλό μας βγήκε!!!

Εδώ έχω  μια πιο υγεινή εκδοχή! H καραμέλα μπορεί να γίνει με 2 τρόπους, είτε με χουρμάδες , είτε  με ζάχαρη καρύδας!  Διαλέξτε και πάρτε!

 

ceb2ceb1cebdcebfcf86.jpg

Υλικά:

Καραμέλα

500 gr γάλα ζωικό/ καρύδας.
250 γρ ζάχαρη λευκή ή 150 γρ ζαχαρη καρύδας.
λίγες σταγόνες λεμονιού για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους.
μια πρέζα αλάτι.

Για την βάση:

250 γρ  πασχαλινά κουλουράκια (Συνταγή 1 , συνταγή 2) ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη !
50 γρ βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας

Κρέμα:

250 γρ ανθότυρο νωπό  ή ρικότα
1 Κ.Σ στέβια 1:5
2 κ.γ βανίλια για άρωμα
λίγο ξύσμα λεμονιού ( όχι πολύ γιατί πικρίζει!)
γάλα ελαφρύ  όσο χρειαστεί για να γίνει πιο αραιή η κρέμα μας (γυρώ στα  60 γρ)

3 μπανάνες

 

Ξεκινάμε με την βάση! Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας ανακατεμένα με το λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο. Απλώνουμε σε μια στρογυλλή φόρμα μεσαίου μεγέθους. Προσπαθούμε να σχηματίσουμε τοιχώμα περιμετρικά της φόρμας μας, για να ”κρατήσει” την γέμιση μας.

Συνεχίζουμε με την κρέμα τύπου σαντιγύ. Στο μπλεντεράκι μας χτυπαμε τον ανθότυρο, με την στέβια να ανακατευτούνε καλά! Δοκιμάζουμε την υφή και την πυκνότητα της κρέμας. Προσθέτουμε το γάλα μας και ξαναχτυπάμε. Έτοιμο και αυτό, το βάζουμε στο ψυγείο.

Καραμέλα!! 

viber image

 

Σε μια κατσαρόλα θα ρίξουμε το γάλα καρύδας, και την ζάχαρη. Ρίχνουμε και μερικές σταγόνες λεμόνι! Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτια για 30/40 λεπτά. Θα έχουμε μια υπέροχη καραμέλά!.Ο όγκος της θα μειωθεί αρκετά

Αν την κάνετε με γάλα ζωικό και άσπρη ζάχαρη , θα σας πάρει 1 ωρα και 20 λεπτά. Προσοχή! Μην την παραβράσετε όμως γιατί μετά σκληραίνει πολύ! Θέλουμε να είναι ρευστή τόσο ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε!Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την καραμέλα από χουρμάδες.

Ξεκινάμε την συναρμολόγηση! Προσθέτουμε την καραμέλα, πάνω στο μπισκότο μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα! Κόβουμε σε ροδέλες 2 από τις μπανάνες μας και τις βάζουμε και αυτές απο πάνω.
Στρώνουμε την κρέμα ανθοτύρου. Χρησιμοποιούμε την τελευταία μας μπανάνα για να στολίσουμε όπως θέλουμε το γλυκό μας. Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με λίγη κανελίτσα!

Παγώνουμε… και απολαμβάνουμε!!

Oσο πρόλαβα να φωτογραφήσω… η εμφάνιση δεν ήταν και η καλύτερη, ακόμα μαθαίνω!! αλλά η γεύση του… super!!

viber image

Παραπομπές:

Υπέροχο  cheesecake με γιαούρτι !

ιδέες για καραμέλες!:

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s