11.03.18 – Δοκιμάσαμε Πουρέ Κάστανο από το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.lu

pexels-photo-219737.jpeg

 

Σε ποιόν δεν αρέσει το γεμιστό γνωστό κάστανο με λευκή σοκολάτα και κάστανο???
Ε κοιταξα καλά στο ίντερνετ και βουαλά! Η συνταγή έιναι παραλαγή από την  Μαρια Κόυρτη όπου έχει φτιάξει μια κρέμα κάστανο (Σημείωση 1).

Υλικα:

250 γρ προβρασμένα και καθαρισμένα κάστανα.
300 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη καρύδας ή 50 γρ ζάχαρη καρύδας και 12 γρ στέβιά  με αναλογία 1:4

IMG_0704

Εκτέλεση:

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα κάστανα με το νερό και την βανίλια. Προσθέτω και την ζάχαρη καρύδας και βράζω για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει λιιιγο νεράκι στην κατσαρόλα μας.

Αν επιλέξουμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας και στέβιας, προτέινω να την βάλουμε μετά απο 10 λεπτά που θα έχουν βράσει τα κάστανα μας. Βράζουμε για ακόμα 5-8 λεπτά και αφαιρούμε.

IMG_0705

Πολτοποιούμε το στο διαβολάκι μας και αυτό ήταν!!!

Περιττό να σας πώ ότι είναι πεντανόστιμο..,  Θα το χρησιμοποιήσω για ένα γεμιστό τσουρεκάκι!!

Σημέιωση 1:  Αν στα υγρά αντικαταστήσουμε  το νερό με 300 μλ γάλα… φτιάχνουμε μια ωραιότατη  κρέμα μους κάστανο! Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα, αυτή την φορά βράζουμε λιγότερο, γύρω στα 8 λεπτά και έπειτα πολτοιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Μπορούμε να την φάμε σκέτη… με κρέπες… να την κάνουμε γέμιση σε τούρτα και άλλα πολλά!

Συνταγή τροποποιημένη από εδώ:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΤΟΥΡΤΑ

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s