4.03.18. Δοκιμάσαμε Limoncello σπιτικό, Χωρίς ζάχαρη.

Ο,τι πρέπει ένα ποτηράκι για να κλείσουμε το Κυριακάτικο βράδυ.

Απόψε παρακολουθήσαμε μια διασκευή του Ερωτόκριτου, κάτι πολύ διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. Ενα πιάνο και ερμηνείες από καταπληκτικές φωνές. Οι Έλληνες εντός Ελλάδας έιχανε την ευκαιρία να τους  απολαύσουν στην Λυρική Σκηνή πέρυσι.

Πραγματικά είμαι περήφανη που είμαι Κρητικιά!! 10.000 στίχοι στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου που εξιστορεί την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας πριγκήπισας και ενός θνητού. Πολλές οι εικόνες που περνάνε στο μυαλό σου!!

IMG_6835.JPG

 

Λοιπόν περναώ στην συνταγή!!

Καιρό σκευτόμουνα να φτιάξω ένα λικέρ χωρίς ζάχαρη! Ήξερα ότι εχουν ζάχαρη , αλλά την ποσότητα την συνηδητοποιήσα όταν έφτιαξα το πρώτο μου Amarreto (την συνταγή θα την δούμε σε άλλο πόστ ). Η Original συνταγη με στέβια είναι εδώ:  Sofeto.

Έκανα ένα μικρό μπουκαλάκι και με πολλα λεμόνια. Λοιπόν πέτυχε ! Οταν το πρωτοδοκίμασα, μμμ δεν μου άρεσε πολύ! ΑΛΛΑ, θέλει το χρόνο του να ωριμάσει! Οπότε, όταν το ανακατέψετε με το σιροπάκι της στέβιας, αφήστε το μερικές μέρες πρίν το δοκιμάσετε!

Παγωμένο είναι πολύ ωραίο!!

Υλικά:

500 ml βότκα
6 λεμόνια ακέρωτα.
320 ml νερό
2,5 Κ.Σ στέβια με αναλογία 1:4

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε.

Τώρα ξεκινάμε το ξεφλούδισμα! Πέρνουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Χρησιμοποιήσα ένα πατατοκαθαρίστή! Προτείνω να τρίψετε με μαχαιράκι τυχόν υπολλοίματα άσπρης σάρκας γιατί το ποτό μας θα πικρίζει.

Σε ένα γυάλινο βάζο, ρίχνουμε μέσα τις φλούδες μας και περιχύνουμε με το ποτό μας.

Το αφήνουμε να ωριμάζει τουλάχιστον 3-4 μέρες. Η γνωστή Αργυρώ προτείνει να το αφήσουμε να ωριμάσει για μια εβδομάδα. Η Σοφία προτίνει να το αφήσουμε 40 μέρες … αλλά εγώ δεν άντεξα!!

IMG_0625

Αφού λοιπόν περάσει ο καιρός θα δούμε την βότκα μας να έχει πάρει ένα κιτρινοπό χρώμα.  Αφού ωριμάζει (είτε μετά απο 4 μέρες είτε μετά απο 1 εβδομάδα, είτε 40 μέρες), το σουρώνουμε χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο του  γαλλικού καφέ. Το βαζουμε σε ένα μπουκάλι της αρεσκείας μας.

Έπειτα ετοιμάζουμε το σιροπάκι της στέβιας.  Ζεστένουμε ελαφρά το νεράκι μας, και προσθέτομε την στέβια. Ανακατατέυουμε καλά, να διαλυθεί η στέβια  και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τατάν!! Η μαγική στιγμή έφτασε! Ανακατεύουμε τα δυο υγρά.. και ξαναφήνουμε για μερικές μέρες πρωτού το δοκιμάσουμε! Πιστέψε με κάνει διαφορά! ΜΗΝ το δοκιμάσετε αμέσως… περιμέντε μερικές μέρες! Ψυγειάκια να παγώσει καλά… και στην υγειάς μας!!!

 

IMG_3021

Σημείωση: Αν το βάλετε κατάψυξη, θα γίνει πάγος το ποτό μας καθώς έχει νερό με στέβια…  Οπότε μην το ξεχάσετε πολύ ώρα!!

Παραπομπές:
http://www.oinoxoos.net/liker/3860/Limoncello

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s