Superfood Σοκολατένια μπισκότα.

Καλησπέρα και καλό ΣΚ !!! Άλλη μια εβδομάδα πέρασε… και σχεδόν άλλη μια χρονιά για μένα.. Την Δευτέρα έχω τα γενέθλια μου.. Μεγαλώνουμε αλλά εγώ πάλι λεώ πως μικραίνω!!!!

No more talk…Πάω στην συνταγή!

Από τα αγαπημένα μου μπισκοτάκια η σημερινή συνταγή,  ανάλογα το πόση ώρα τα ψήσουμε θα είναι πιο μαλακά ή τραγανά!! Αυτά τα soft cookies τα δοκίμασα πρώτη φορά από την Φανή  και με ενθουσίασαν!. ήτανε πολύ αρωματικά, μαλακά και σοκολατένια!!  Δοκιμάστε τα! ο,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες μας!!!

 

ΥΛΙΚΑ:

1οο γρ αμύγδαλα.
100 γρ φουντούκια.
100 γρ backwheat flour (φαγόπυρος).
3 χουρμάδες.
20 σταγόνες υγρή στέβια.
60- 70 γρ νερό (περίπου 1/4 της κούπας).
1,5 Κ.Σ άγλυκο κακάο.
1,5 Κ.Σ σπόρους Chia.
1 Κ.Σ λάδι καρύδας.

Εναλακτικά, παραλλείπουμε την στεβια και χρησιμοποιούμε 50 γρ μέλι, μείωνοντας όμως το νερό στα 30 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή! Σε ένα δυνατό διαβολάκι χτυπάμε αρχικά τους ξηρούς καρπούς να γίνουν αλεύρι. Στην συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλλοιπα υλικά…και ξαναχτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεό μια κολλώδες πάστα.

IMG_0623.JPG

Ρολλάρουμε στην παλάμη μας μπαλάκια και τα πιέζουμε μετά ωστέ να σχηματίσουμε μικρούς δίσκους.
IMG_0622

Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου. Ανάλογα τα γούστα σας!!

Καλοφάγωτα!!!

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ:

https://deliciouslyella.com/2012/08/29/chocolate-chia-cookies/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s