Weekend στο Combloux και Μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα. Χωρίς Ζάχαρη!(GF, SF)

 

Ο Χειμώνας καλά κρατεί στο Λουξεμβόυργο… και έτσι επισκεύτηκα για πρώτη φορά χιονοδομικό κέντρο στην Γαλλία! Φοβερή εμπειρία!! Νoμίζω θα το επαναλάβω!! Ψηλές βουνοκορφές και κάτασπρα χιονισμένα τοπία. Aκόμα πιο εντυπωσιακή ήτανε η  ”Παγωμένη Θάλασσα” στην Γαλλία!

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους :

 

 

Λοιπόν, περνάω στην συνταγή… Μπισκότα!! Αγαπημένο μου σνακ.. μπορώ να τρώω συνέχεια…

Δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω… τα φάγαμε πολύ γρήγορα!! Πολύ νόστιμα και υγειινά μπισκότα , χαμηλών υδατανθράκων!
Δοκιμάστε τα!!

Υλικά:

200 gr αλεύρι αμυγδάλου.
75 σταγόνες στέβια 1/4 ή 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης.
4 Κ.Σ αλεύρι ρυζιού ή αλεύρι γ.ο.χ (κοφτές)
1 κ.γ σόδα
1 Κ.Σ λάδι καρύδας
4 ΚΣ  γάλα αμυγδάλου
100 γρ  ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Πανεύκολη!! Βάζουμε σε ένα διαβολάκι ολά μας τα υλικά χωρίς την σοκολάτα και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά.

Στο τέλος βάζουμε και την ψιλοκκομένη σοκολάτα και ξαναχτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά περίπου. Μην τα αφήσετε πολύ παραπάνω, γιατί σκληράινουν καθώς κρυώνουν!! Δεν μπορείς να φάς μόνο ένα!!!

 

Σημείωση: Θέλουμε η ζύμη μας να είναι εύπλαστη, αν ειναι πολύ υγρή προσθέστε 1/2 Κ.Σ αλέυρι ακόμα. Εάν είναι πολύ σφικτή, προσθέστε 1 Κ.Σ γάλα αμυγδάλου.

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ:

https://deliciouslyella.com/2017/12/17/raspberry-chocolate-chunk-cookies/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s