25.01.18. Αλμυρά μάφιν με κοκκινη πιπεριά και φέτα.

όπου να ναι πάει ο Γενάρης! Γρήγορα περνάνε οι μέρες…. Συνηθίζω και γώ σιγά σιγά στην καινούργια δουλειά και όλα μπαίνουν σε μια σειρά…

Λοιπόν αποψε δοκίμασα αλμυρά μάφινάκια για τις δύσκολες ώρες! Πέτυχαν!!

Πάω  στην συνταγή!!
ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι ολικής
2 κ.γ μπείκιν
1/4 κ.γ σόδα
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ βασιλικός
1 κ.σ ρίγανη
1/2 κ.γ αλάτι
πιπέρι

90 γρ. γιαούρτι
30 γρ. ελαιόλαδο
160 γρ. γάλα εβαπορέ
1 αβγό

100 γρ. φέτα  ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ανάβουμε  το φούρνο μας στις αντιστάσεις 170 βαθμούς.

Σε ένα μπωλ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπείκιν , και προσθέτω την ψιλοκομμένη πιπερια, τον βασιλικό, την ρίγανη , το αλάτι κ το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύω πολύ καλά το γιαούρτι με το λάδι, και το αβγό. Προσθέτω και το γάλα εβαπορέ. Ανακατέυω να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μου.
Σχεδόν τελειώσαμε!!

Ανακατεύω τα υγρά με στα στερεά ίσα που να ενωθούνε! Το μείγμα μας κολλάει αρκετά. Ισως σας παιδέψει να γεμίσετε τις θήκες μάφιν.

Ξεκινάω συναρμολόγηση!!
Γεμίζω τις θήκες μάφιν μέχρι την μέση, βάζουμε μπόλικη φετά από πάνω και καλύπτουμε με το υπόλλοιπο μείγμα.

Ψήνω για 20 – 25 λεπτά και απολαμβάνω!!! είναι πολύ πολύ αφράτα!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s