Καραμέλα με χουρμάδες!

Καλησπέρα σας! Καλό μήνα να έχουμε!! 24 μέρες μείνανε για τα Χριστούγεννα… Παρόλο που είμαι σε ελεγχόμενη διατροφή.. (κοινώς δίαιτα…) η ζαχαροπλαστική καλά κρατεί στο σπίτι.. Ε τι να κάνω… αφού μ’αρέσει!!! Εκείνα τα μελομακάρονα… 2 -2 τα τρώω… σήμερα.. σαν τα περιόρισα λίγο . Νομίζω εφάγα μόνο 1 !!!

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία υπέροχη κρέμα καραμέλα! Αντί για ζάχαρη βάζουμε χουρμάδες.  Εντάξει δεν είναι ολόιδια με την κοινή καραμέλα… αλλά είναι πολύ νόστιμη και χωρίς κατεργασμένη ζάχαρη..
Μ’ αρέσουν πολύ οι χουρμάδες  και επειδη έχω πάαρα πολλούς στο σπίτι κάπως έπρεπε να χρησιμοποιήσω μερικούς! Η συνταγή  εγκρίθηκε από τον καλό μου ( που είναι λίγο δύσκολος στα γλυκά)   λέγωντας μου  να την ξαναφτιαξω όποτε είπα να την κρατήσω στο αρχείο!  Λοιπόν  περναώ στην συνταγή!! Δοκιμάστε την! όλο και κάπου θα την χρησιμοποιήσετε τώρα τα Χριστουγενα!! Αλλειμα στο ψωμί, σε ένα τσήζκέικ…. γέμιση σε μπισκότα .. ακόμα κ με το κουτάλι τρώγεται!! Θα επανέλθω και με καραμέλα νούμερο 2 με μπανάνες και χουρμάδες..!

Υλικά:

  • 1 κουπα χουρμάδες μουλιασμένοι
  • 1 κουπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουπά γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • IMG_7907

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζω τους χουρμάδες σε νερό για 3- 4 ώρες ή όλο το βράδυ (ανάλογα με το πόσο σκληροί είναι). Τους ξεφλουδίζω με ένα μαχαίρι και τους  αλέθω στο μούλτι με το γαλα όπου το προσθέτω σιγά σιγα.  Βράζω σε κατσαρόλα για  10- 15 λεπτά. Οσο περναει η ώρα θα πήζει. Μπορεί να πάρει κ λίγο παραπάνω… Θα σκουρένει και σε χρώμα λιγο ακόμα.

αδειάστε το σε βάζο… και απολαύστε το!

Παραπομπές:

https://detoxinista.com/salted-raw-caramel-dip/
https://www.feastingonfruit.com/vegan-date-caramel-sauce/
https://www.brewinghappiness.com/salted-date-caramel-sauce/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s