Κέικ Καρότο (το υγειϊνό!)

Remember, remember the 5th of November!! Γνωστή και ως Bonfire night!

Κυριακή σήμερα και χουχουλιάζουμε σπίτι!! Φάγαμε βεβαια και το αλμυρό μας Brunch το πρωί!.

Χειμωνιάζει για τα καλά σιγά σιγά, αλλά ο ήλιος εμφανίζεται!!

Carrot cake σήμερα! το αγαπημένο μου!!! Κάντε την συνταγή όπως ακριβώς είναι! ΜΗΝ την διαπλασιάσετε γιατί δεν νομίζω να πετύχει.. αυξάνεται πολύ η  υγρασία.. βεβεια ίσως απλά δεν το έψησα αρκετά!!

Αυτό το cake μοσχοβολαέι τζίντζερ και κανέλλα… η μπανάνα .. του δίνει μια τέλεια γλύκα!

IMG_7740
κεικ καρότο

Μείγμα στερεών υλικών:

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ζέας (ή Dinkel / Spelt για όσους ζούν εξωτερικό) / 180 γρ

2 γεμάτα κ.γ baking powder

1/2 κ.γ σόδα

1 πρέζα αλάτι

2 κ.γ κανέλλα

1/4-1/2 κ.γ σκόνη τζίντζερ (αν σας αρέσει το τζίντζερ βάλτε 1/2)

1/4 κούπας τριμμένη καρύδα

1 1/2 κούπα  τριμμένο καρότου σε λεπτό τρίφτη κατα προτίμηση.  (περίπου 4 καρότα μεγάλα)

Μείγμα υγρών:

1/2 κούπα λιωμένη μπανάνα (1 μεγάλη)

1/4 κούπα μέλι (85 γρ) και 50 σταγόνες στέβια με αναλογία 1:5 (ή 1/2 κούπα μέλι)

2 κ.γ υγρή βανίλια  ή 1/3 φυσική βανίλια

1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου

Θέλουμε επίσης:

1/4 κούπας λάδι καρύδας και  μερικά σπασμένα καρύδια για το τέλος

Γλασο με ζάχαρη:

125 gr βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε) ή 2 κγ στέβια υγρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Εκτέλεση:

Αρχικά προθαιρμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμους. Σε ενά μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: Αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι, τα μπαχαρικά και την τριμμένη καρύδα. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα, έπειτα τα προσθέτουμε στο μπώλ ΧΩΡΙΣ να ανακατέψουμε αλλό και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μούλτι βάζουμε την  μπανάνα , το γάλα, το μέλι, την στέβια, τις βανίλες και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Θα γίνει ενας πολτός/ πουρές. Αν δεν έχουμε μούλτι  λιώνουμε πάρα πολύ καλά την μπανάνα με το πιρούνι.

Ενώνουμε στερεά με υγρά και στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη για λίγο. (βοηθάει το αλευρι ζέας να σταθεροποιηθεί).

IMG_7738.JPG

Βάζουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και προσθέτουμε το μείγμα μας. Από πάνω ρίχνουμε μπόλικα σπασμένα καρύδια (του παέι τέλεια!!). Ψήνουμε στους 180 σε αέρα περιπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα (τρυπάμε και αν βγει καθαρή, τότε είναι ετοιμο). Το προβλημα με το ψήσιμο είναι οτι αν σου παραψηθεί θα βγεί  λίγο στεγνό…

Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε! Aντί για buttercream/ frosting, μπορείτε να βάλετε γιαουρτι με γέυση βανίλια.. Τ Ε Λ Ε Ι Ο. Μονο αυτό σας λεώ!  Δοκιμάστε το!!

original recipe: http://makingthymeforhealth.com/vegan-banana-carrot-bread-cashew-cream-cheese-icing/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s