Σούπα Γλυκοκολοκύθας!

Πλησιάζουμε στο Halloween  και είπα να εγκλιματιστώ…  με τι άλλο φυσικά ;΄Σούπα κολοκύθας! είναι πολύ νόστιμη και ”γιορτινή” κατά την γνώμη μου.
Ο χειμώνας άρχισε να μπαίνει στο Λουξεμβούργο και πλέον κυκλοφορούμε με το ” χοντρό ” μπουφάν!! Ο,τι πρέπει μια σουπίτσα (εύκολη) για να ζεσταθούμε!
ΣΚ και χαλαρά λοιπόν απόψε!  Ελπίζω να περάσετε όλοι πανέμορφα με την συντροφιά σας !

Υλικά:

2,5 κιλα κολοκύθα ( Ακαθάριστη)
2 κρεμύδια σε φέτες
4 κ.σ λάδι
3 σκόρδα
1 λιτρο ζωμό κοτόπουλο (χρησιμοποίησα κύβο γνωστής εταιρίας)
1/2 Κ.Σ τζίντερ ( σκόνη ή φρεσκο)
αλάτι,
πιπέρι
πολύ λίγο μοσχοκάρυδο
γιαουρτί στραγγιστό και κύμινο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κοβουμε σε λεπτά σχετικά κομμάτια. Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε και  το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Συνεχίζουμε προσθέτωντας  την κολοκύθα και αφήνουμε να ”σωταριστεί” για 10 λεπτά κλείνωντας το καπάκι της κατσαρόλας.( Τσεκάρουμε να μην αρπάξει).  Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά , μεχρι να μαλακώσει η κολοκύθα μας. Μπορεί να μας πάρει και λιγότερο! Οπότε τσεκάρουμε ενδιάμεσα. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί , χωρίς όμως να την αραιώσουμε πολύ. Θέλουμε να παραμείνει σαν πουρές.

Οταν έχει μαλακώσει κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Στην συνέχεια την πολτοποιήουμε σε μικρές ποσότητες με ραβδομπλέντερ ή σε ενα μπλέντερ.  Αφού την πολτοποίησα πρόσθεσα το αλατοπίπερο ( καλά βούληση) , το μοσχοκάρυδο και το τζίντερ. Το κυμίνο με το γιαούρτι το αφήνουμε για το τέλος!
Ξαναβράζουμε την σούπα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα ανακατέυοντας συχνά. Συμπληρώνουμε υγρό αν χρείαζεται.

Αυτό ήταν!
Σερβίρουμε με μια κουταλία γιαύρτι και λίγο κύμινο! Είναι τέλεια και πολύ Χριστουγεννιάτικη!! Παρόλα αυτά την φτιάχνω και τα κρύα βράδια  όπου τρώγεται υπέροχα με μία φέτα ψωμί! Το γιούρτι της δίνει μία ”δροσιά” όπου της ταιρίαζει πάρα πολυ!.

Περιμένω τα σχολια σας!!

*Μπορείτε να βάλετε και λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για ακόμα πιο spicy γέυση, αλλά θα γλυκίσει περισσότερο.

http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2003421
http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B8%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%BF/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s