Τετάρτη 20.09.17- Μπάρες Super Food.

Νομίζω ότι είμαι ένα χρόνο μπροστά… όλο 2018 θέλω να γράψω… Τυχαίο?? ή το 2018 θα είναι ιδιαίτερο?? Anyway!!!
Ωραιότατες και super food μπάρες για σήμερα από την αγαπημένη Delisioulsy Ella. Vegan η κοπέλα, αλλά τι να κάνουμε… κανείς δεν είναι τέλειος!!! Ελπίζω μόνο να μην με διαβάζεις κανείς vegan και παραξηγηθεί!!!( πλάκα κάνω δεν έχω τπτ με τους vegan, απλά πιστέυω οτι χρειάζεται ισορροπία σε όλες τις τροφές.)

 

IMG_7629
Μπάρες Super Food.

Πάω απευθείας στην συνταγή…
Τέλειες πάντως οι μπάρες, το αποξηραμένο βερίκοκο ταιρίαζει πολύ με την σπιτική σοκολάτα, που λιώνει ευχάριστα στον ουρανίσκο σου..! (καλά τι γράφω τώρα ε????!! χιχιχ).   Το κινόα είναι το υλικό έκπληξη σε αυτή την συνταγή που δεν το νιώθεις καν!

 

Υλικά:

80 γρ φουντούκια
6 χουρμάδες
2 κουταλιές αμυγδαλοβούτυρο
1 Κ.Σ ταχίνι
2,5 κοφτές Κ.Σ λάδι καρύδας

20 γρ ποπ κινόα  ή puffed quinoa  ( σκασμένοι σπόροι του κινόα, σαν ποπ κορν ενα πράγμα)
25 γρ σουσάμι
30 γρ σταφίδες
125 γρ αποξηραμένα βερίκοκα

Για την σοκολάτα:
100 γρ βούτυρο κακάο
2,5 Κ.Σ κακαό σκόνη χωρίς ζάχαρη
30 σταγόνες στέβια 1:5 και 1,5 Κ.Σ μέλι  ή 3 Κ.Σ μέλι.

Εκτέλεση:

Καβουρδίζω τα φουντούκια στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς αέρα. ¨Επειτα αφόυ κρυώσουν κανά 2 λεπτο, τα αλέθω στο διαβολακι. Ίσα να σπάσουνε, όχι να γίνουν σκόνη.  Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπωλ και συνεχίζω…

Στο διαβολάκι, προσθέτω τους χουρμαδες,  το αμυγδαλοβούτυρο, το ταχίνι και το λάδι καρύδας.  Χτυπάω για 2 λεπτά ώστε να γίνει μια ωραία πάστα.   Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνω ακόμα μια σβούρα.   ( 5-10 δευτερόλεπτα)

 

Το μείγμα αυτό  το προσθέτω στο μπωλ με τα φουντούκια.  Ανακατεύω καλά και το στρώνω  σε μικρό ταψακι. Η λαδόκολα δεν είναι απαραίτητη. Πιέζουμε πολύ πολύ καλά το μείγμα να πάει παντού και να μην έχει κενά στις γωνίες.  Γενικά θέλουμε να το ”συμπιέσουμε”.

Βάζουμε ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για λίγο.

Η σοκολάτα τώρα:

Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο, κακάο και μέλι. Μολίς λιώσουν και ενωθούν τα υλικά, προσθέτω και την υγρή στέβια. ΔΕΝ αφήνω το μείγμα να βράσει.

Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, περιχύνουμε με την σοκολάτα… και ξαναπαγώνουμε για 1 1/2 ώρα.

Μετά που έχει παγώσει κόβουμε σε κομμάτια. 🙂

P.S Πάντως και χωρίς την σοκολάτα πάλι θα το έτρωγα σαν μπάρα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s